השקת דו"ח מצב הטבע התקיימה בתאריך 25.4.2017 בבניין הסנאט באוניברסיטת תל אביב בשיתוף הארגונים התומכים במארג: המשרד להגנת הסביבה, קרן קיימת לישראל, רשות הטבע והגנים, קרן יד הנדיב ומוזיאון הטבע ע"ש שטיידנהרט ממנו פועל המארג
תת אתר באתר המארג: אתר מדד בריאות הים - Ocean Health Index. המדד שפותח ככלי בינלאומי עבר התאמה (לוקליזאציה) לישראל ויושם על מנת לבחון את השירותים המסופקים לאדם ע"י המערכת הימית כאשר לכל שירות נקבע ציון נפרד. באתר מידע על הציון שניתן לכל אתר וכן מידע על תהליך העבודה להתאמת המדד הבינלאומי לישראל.
פרויקט הערכת המערכות האקולוגיות של המארג הוצג בהרחבה בכנס השנתי של האגודה הישראלית לאקולוגיה.
על גישת שירותי המערכת העומדת בבסיס הפרויקט, ולדוגמאות מהשטח לכימות ותרגום של תועלות המערכות האקולוגיות למונחים כלכליים, הכנסו לקישור:
ב - 31.3 פרויקט "מערכות אקולוגיות ורווחת האדם - הערכה לאומית" פגשו את המומחים של התכנית הבריטית להערכת שירותי מערכת, במסגרת תכנית TAIEX של האיחוד האירופי>>
אחרי חמש שנים כרכזת התכנית הלאומית לניטור המגוון הביולוגי ביבשה, ד"ר נעמה ברג פורשת. רכז התכנית החדש, ד"ר עידן שפירא, מגיע אלינו הישר מדוקטורט מעניין במיוחד
אילו שירותים המערכות האקולוגיות בישראל נותנות לנו, ואיך העתיד כאן ישפיע על אספקתם? ב - 2014 פרויקט "מערכות אקולוגיות ורווחת האדם - הערכה לאומית" עבר משלב התכנון לשלב הביצוע. הכתיבה בעיצומה>>
פלישת מינים ואורנים, התייבשות עצים והשפעות מיישובים: ב - 2014 תכנית הניטור היבשתית סיימה מחזור ניטור ראשון בן שלוש שנים של ניטור וגילתה תוצאות מעניינות, שיפורסמו בקרוב בדו"ח מצב הטבע 2014. ומה עוד היה לנו השנה?>>
שנת 2013 הייתה משמעותית ביותר עבור המארג. מלבד התקדמות משמעותית בכל ערוצי הפעילות שלנו הצלחנו השנה לחזק את שיתוף הפעולה עם השותפים הקיימים במארג וליצור שותפויות חדשות.
מבט לאחור על 2013 מציג בפנינו שנה של פעילות רבה והתקדמות משמעותית בכל הפרויקטים בהם אנו עוסקים.
קרן קלס, רכזת תכנית שירותי המערכת האקולוגית במארג, מספרת על ההתקדמות בפרויקט מערכות אקולוגיות ורווחת האדם – הערכה לאומית:
הישגים במהלך 2013 ותוכניות ל-2014.
מחקר חלוץ (פיילוט) של מכון דש"א ומנהלת פארק שקמה על אופן השימוש בתפיסה של שירותי המערכת האקולוגית (שמ"א) ככלי עזר לקבלת החלטות. תובנות ולקחים שייתקבלו יסייעו בניהול הפארק ויוכלו אף להוות דוגמה ליישום בשטחים אחרים.
מפגש ראשון של מועצת פרויקט מערכות אקולוגיות ורווחת האדם – הערכה לאומית המנוהל ע"י המארג התקיים בהשתתפות נציגים מכ-30 גופים - משרדי ומוסדות ממשלה, שלטון מקומי, החברה האזרחית ונציגי ציבור - וחברים מתוך צוות המדענים ומומחים של הפרויקט.
בין הנושאים שנדונו בישיבה: מיצוי פוטנציאל הדוח בקרב מקבלי ההחלטות הרלבנטיים.
היכנסו למידע נוסף ולקריאת סיכום הישיבה.
רכז תחום ים תיכון במארג, ד"ר אביעד שיינין, חזר מסדנת לוקליזציה של מדד בריאות הים - OHI (Ocean Health Index) , שהתקיימה בקליפורניה. הידע מהסדנה ישמש להבניית הצעדים הנדרשים לשם התאמת המדד לשימוש מקומי בישראל.
האיחוד האירופי הציב יעד רשמי של ביצוע הערכה ומיפוי של מערכות אקולוגיות ושירותיהן במדינות החברות. זאת כחלק מאסטרטגיה שאומצה ע"י האיחוד ב-2010 הנוגעת לנושא המגוון הביולוגי. היעד מנחה את המדינות למפות ולהעריך (map and assess) עד שנת 2014 את מצבן של המערכות האקולוגיות בתוך גבולות כל מדינה, השירותים שהן מספקות, ולבצע הערכה כלכלית של שירותים אלה. באפריל 2013 פורסם דוח המציג מסגרת רעיונית לביצוע הערכות מערכות אקולוגיות ברחבי האיחוד האירופי. בכתבה המלאה: מידע נוסף וקישור לדוח.
ב-18.3.2013 התקיים יום העיון השנתי של המארג בנושא: מחקר אקולוגי ארוך טווח - אתגרי סקלה, בנוכחות מרצים מהארץ ומחו"ל ובנוכחות מעל 100 משתתפים אשר גדשו את אולם האקדמיה הלאומית למדעים.
דוח הניטור לשנת 2012 הופק עם תום שנת הפעילות הראשונה בתכנית הניטור היבשתי של המארג, בריכוזה של ד"ר נעמה ברג.
בדוח מתוארים עבודתם וממצאיהם של צוותי הניטור בתחומים השונים: יונקים, צומח מעוצה, עופות.
ממצאים וכן תהליכי ושיטות העבודה מתוארים בדוח הניטור לשנת 2012.
התכנית הלאומית לניטור מגוון ביולוגי יבשתי במארג עושה שימוש רב בנתוני חישה מרחוק ובצילומי לווין במסגרת ניטור הצומח ארוך הטווח. לנתונים אלה רלבנטיות רבה גם בעת התרחשות שריפות.
בכתבה זו : הדגמה על סמך נתונים משריפה גדולה באזור לכיש בחודש אפריל השנה.
הפעילות בתחום הים התיכון במארג, בריכוזו של ד"ר אביעד שיינין, מסיימת שנת פעילות ראשונה בהשקה חגיגית של דוח מצב הטבע בים התיכון.
הדוח, שהושק בערב הפתיחה של פסטיבל סרטי ים סביבתיים של אקולנוע ושבוע אדם וים של רשות הטבע והגנים, מספק תמונה מהימנה, עדכנית ורחבה של הסביבה הימית. דוח זה הוא השני בסדרת דוחות מצב הטבע המופקים ע"י המארג, קדם לו דוח על הסביבה היבשתית בישראל.