עפרוני מצוייץ - Galerida cristata

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: משפחת העפרוניים שבסדרת ציפורי השיר.

תיאור: אורכו 17-19 ס"מ, מוטת כנפיו באורך של 34-37 ס"מ ומשקלו 35-50 גרם.
גופו בצבע חום-חולי מפוספס ובטנו לבנה. שירתו נעימה לאוזן, ולעתים הוא אף מחקה את שירתן של ציפורים אחרות. שמו נובע מצבעו הדומה לצבע העפר, ומציצית הנוצות שעל ראשו.

תחום תפוצה: העפרוני חי בשטחים נרחבים באירואסיה ואפריקה. בישראל הוא יציב ונמצא בעיקר בשדות ונופים פתוחים בכל חלקי הארץ.

מזון: פרוקי רגליים ומזון צמחי.

ועוד כמה מילים: העפרוני נמנה על עשרת מיני הציפורים הנצפות בישראל, לפי סקרי הצפרות של תכנית הניטור. ואכן, בכל חלקי הארץ ניתן למצוא אותו וליהנות משירתו היפה, שמושמעת בתקופת הקינון – מפברואר ועד יוני. השירה מגוונת ומושמעת תוך כדי רפרוף במקום. השירה עשויה לכלול חיקויים של קולות ציפורים אחרות ואף קולות אחרים, כמו חליל לדוגמא.
 

למידע נוסף: