טסית - Delichon urbica

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: משפחת הסנוניתיים שבסדרת ציפורי השיר

תיאור: אורכה 13.5-15 ס"מ ומשקלה 16-23 גרם. חלקיה התחתונים לבנים והחלקים העליונים שחורים עם ברק כחלחל, למעט העל-שת הלבן. הזנב מפורץ באורח מתון, ולא מכיל תוספות ארוכות לאברות הזנב החיצוניות כמו אצל חלק מהסנוניות.

תחום תפוצה: מקייצת באירואסיה וצפון אפריקה, חורפת מדרום לסהרה, בהודו ובדרום מזרח אסיה. בישראל היא חולפת מצויה בכל הארץ, מקייצת ומקננת מקומית בצפון הארץ ובמרכזה ומגיעה עד באר שבע.

מזון: חרקים מעופפים.

ועוד כמה מילים: כמו שאר הסנוניות, הטסית בונה את הקן מבוץ ומרוק, אך בניגוד להן, הטסית מקננת במושבות גדולות וצפופות. המושבות נבנות גם בערים וגם בשטחים פתוחים, על מצוקים טבעיים. 

למידע נוסף:

מפת תצפיות טסית

מקרא:
0-5 פרטים
5-20 פרטים
20-50 פרטים
50-100 פרטים
+100 פרטים