חוחית - Carduelis carduelis

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: הסוג פרוש זהוב, משפחת הפרושיים, סדרת ציפורי השיר

תיאור:  אורכה 12-14 ס"מ ומוטת כנפיה 21-25 ס"מ. אי אפשר לטעות במראה: כנפיה שחורות עם פס רוחב צהוב, פניה אדומים ושאר ראשה שחור לבן.

תחום תפוצה: בעולם הייתה נפוצה במקור באירופה ובאסיה, הובאה גם לאוסטרליה, ניו זילנד וארה"ב. בישראל אוכלוסיה יציבה המצויה בעיקר בצפון הארץ ובמרכזה, וכמות קטנה של חוחיות המקננות מצפון לישראל וחורפות אצלנו.

מזון: בעיקר זרעי קוצים, שנתנו לה את שמה.

ועוד כמה מילים: בשנות ה- 40 הייתה החוחית נפוצה מאוד בכל מישור החוף, אך מאז שנות ה- 70 חלה ירידה תלולה באוכלוסיית החוחיות באזור זה. יתכן שהתמעטות שדות הבור באזור זה על הקוצים שצמחו בהם היא הסיבה, אך אין ספק כי העובדה שהחוחית חביבה על תושבי תושבי הארץ הערבים כציפור כלוב, מהווה גורם בהתמעטותה. כיום ציד החוחיות מהווה עבירה על החוק.

למידע נוסף: