אנפית בקר - Bubulcus ibis

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: הסוג אנפית, משפחת האנפתיים, סדרת השקנאים

תיאור: זוהי אנפה קטנה למדי: אורך גופה הלבן 45-52 ס"מ ומוטת כנפיה 82-95 ס"מ. צווארה קצר ולרוב מקופל. מקורה קצר וצבעו צהוב אפרפר, כך גם צבע רגליה.  

תחום תפוצה: הייתה אנדמית לאזורים מסויימים באפריקה, באסיה ובאירופה, אך פלשה גם לאמריקה ולאוסטרליה. בישראל היא יציבה ומצויה ביותר בצפון, דרך המרכז ועד לצפון הנגב, וכן מרחיבה תפוצה לחלקי ארץ נוספים. אוכלוסיות מסויימות גם חולפות וחורפות, בכל הארץ.  

מזון: בעיקר דו חיים, דגים וחרקים.

ועוד כמה מילים: האנפית מקננת במושבות בעצים ובשיחים ליד מקורות מים, אך ביום ניתן לראותה פעמים רבות ליד עדרים, שהקנו לה את שמה, או ליד טרקטור חורש. היא ניזונה מהחרקים שמציקים לבקר ומאלה שחושף הטרקטור בחריש. מזון נוסף בדמות צפרדעים ודגים היא מוצאת בנחלים ואגמים.  

למידע נוסף: