בז מצוי - Falco tinnunculus

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: הסוג בז, משפחת הבזיים, סדרת דורסי יום

תיאור: זהו דורס קטן, אורכו 31-37 ס"מ ומוטת כנפיו 68-78 ס"מ. גופו חום (חום-אדמדם אצל הזכר) ומנוקד בשחור ואפור. כנפיו צרות וארוכות וזנבו ארוך ואפור.

תחום תפוצה: בעולם מצוי באירופה, אפריקה ואסיה. בישראל הוא יציב ומקנן שכיח בחבל הים תיכוני וצפון הנגב, וגם חולף נפוץ למדי.

מזון: המזון משתנה בהתאם לבית הגידול. ביישובים הוא ניזון מציפורים קטנות ומזוחלים. בשדות פתוחים הוא צד מכרסמים וחרקים.

ועוד כמה מילים: זהו הבז השכיח ביותר בישראל. הוא נפוץ בשטחים פתוחים ובישוביים, ונעדר מיערות צפופים ומדבריות. בשעת ציד הוא מרפרף במקום, כשהזנב פועל כמייצב וכהגה כיוון. לאחר שננעל על טרפו הוא צולל אליו ותופס אותו בטופריו.

 

Additional info: