תור מצוי - Streptopelia turtur

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: משפחת היונים בסדרת היונאיים.

תיאור: כמו כל בני משפחת היוניים, גופו של התור המצוי מגושם, צווארו קצר וראשו קטן ביחס לגוף, אך הוא המהודר ביותר מבין כל התורים. אורך גופו כ–28 ס"מ ומוטת כנפיו כ–50 ס"מ. צבעו הכללי חום-ערמוני ובכל צד של צווארו יש כתם לבן עם פסים שחורים.

תחום תפוצה: בעולם הוא נפוץ באירופה ואסיה, למעט צפון בריטניה. בסתיו הוא נודד דרומה וחורף ברצועת הסהל שמדרום לסהרה. בישראל הוא מקייץ בין אפריל לספטמבר בעיקר בצפון הארץ ובמרכזה, וכן ליד יישובים בדרום.

מזון: זרעים ועלים בלבד.

ועוד כמה מילים: עוד בתקופת התנ"ך הכירו את התור ואת מנהגו לשוב מדי אביב לארץ, ככתוב בשיר השירים "הַנִּצָּנִים נִרְאוּ בָאָרֶץ, עֵת הַזָּמִיר הִגִּיעַ; וְקוֹל הַתּוֹר נִשְׁמַע בְּאַרְצֵנוּ". 

Additional info:

observation map תור מצוי

Legend:
0-5 Individuals
5-20 Individuals
20-50 Individuals
50-100 Individuals
+100 Individuals