פשוש - Prinia gracilis

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה: משפחת הסבכיים שבסדרת ציפורי השיר.

תיאור: אחת מהקטנות בציפורי ארצנו. אורך הפשוש נע בין 10 ל -  14 ס"מ, מחצית מתוכם הוא אורך הזנב בלבד. הזנב מדורג וזקור כלפי מעלה, וכל אחת מנוצותיו מסתיימת בכתם שחור ועטרת לבנה.
גב הפשוש חום - אפרפר, מפוספס בפסי אורך קצרים בצבע חום-כהה, וצבע הבטן לבן-אפרפר.

תחום תפוצה: תפוצת הפשוש בעולם נעה מצפון מזרח אפריקה, דרך המזרח התיכון ועד טורקיה, שהיא גבול תפוצתו הצפוני. בישראל הוא שכיח בכל חלקי הארץ. ניתן לראותו פעמים רבות גם בתחומי ערים.

מזון: חרקים ושאר חסרי חוליות קטנים, זרעים ופירות.

ועוד כמה מילים: הפשוש הוא ציפור מונוגמית וטריטוריאלית. גודל הטריטוריה הממוצע כ–2.5 דונם, והזכר יילחם בכל זכר אחר שינסה לחדור לטריטוריה. על מנת להכריז על בעלותו על הטריטוריה, נוהג הזכר נוהג לעמוד במקומות גבוהים ולשיר שירה רמה וצורמנית. אפשר לשמוע את שירה זו כל השנה, אך היא מגיעה לשיאה בחודשי האביב.  

Additional info: