שרקרק מצוי - Merops apiaster

מחלקה: 
עופות

טקסונומיה:  משפחת השרקרקים שבסדרת הכחלאיים.

תיאור: אורכו כולל הזנב כ - 30 ס"מ ומוטת כנפיו 36-40 ס"מ. הופעתו ססגונית: כנפיו כחולות בקצה התחתון, כתומות באמצען וירוקות בקצה העליון. הבטן כחולה והגרון צהוב.

תחום תפוצה: מצפון אפריקה, דרך אירופה והמזרח התיכון ועד קזחסטן. בישראל הוא מקייץ ודוגר באיזור הים-תיכוני ובבקעת הירדן, עד לצפון הנגב.

מזון: באנגלית הוא נקרא Bee Eater, ואכן, דבורים הן המזון החביב עליו. לא בוחל גם בחרקים אחרים אותם הוא תופס תוך כדי תעופה.

ועוד כמה מילים: את הציפור היפהפיה הזו נמצאת ניתן לראות ברחבי ישראל באביב ובקיץ- אפילו ברכסי כורכר במישור החוף!
השרקרק מגיע אלינו מאפריקה לקייץ ולקנן, ועושה זאת במחילות שהוא חוצב ברכסי כורכר או גיר, קירות עפר או גדות נהר. ניתן לעיתים לראות קירות סלע כאלה מלאים בחורי שרקרקים. אין להתקרב אליהם יותר מדי, פן ינטשו את המחילה לבלי שוב.  

Additional info: