כאן תוכלו למצוא את כל פרסומי המארג
ואף לבצע עליהם חיפוש.
דו“ח מצב הטבע השלישי של המארג נותן תמונת מצב עדכנית של מצב הטבע בישראל, כולל שינויים בשטחים הפתוחים, שינויים ארוכי-טווח בצומח והשפעת תשתיות מבונות וחקלאיות על המגוון הביולוגי.
הדוח מציג ממצאי מפתח על התועלות שהמערכות האקולוגיות של ישראל מספקות לתושבי המדינה, ומתבסס על המידע שנמצא ונערך עד כה בפרקים השונים.
דו"ח מצב הטבע 2016, הראשון מסוגו בארץ, מתאר את תמונת המצב ואת המגמות בטבע בישראל באופן איכותי וכמותי. הדו"ח מגדיר את מצב הטבע בישראל בעזרת ממצאי תכנית ניטור ארצית מפורטת שמפעיל המארג וכן מתבסס על נתונים נוספים שנאספו על ידי המארג מארגונים שונים, ומאגד אותם לכלל תמונה רחבה. הדו"ח בחלקו הוא המשך ועידכון לפרסום קודם של המארג משנת 2010.

מטרת המארג היא לבצע הערכה של מצב הטבע בארץ לצורך ניהול מבוסס ידע של השטחים הפתוחים והמגוון הביולוגי ע"י הגופים העוסקים בכך.
חקר מקרה המובא כאן מדגים את האופן בו ידע מחקרי מהמארג שימש בהכנת תכנית אב לשטחים הפתוחים ברמת הגולן הכוללת היבטי פיתוח מחד ושימור מאידך.

עבודת המחקר של המארג בתחום ניטור המגוון הביולוגי מתמשכת על פני זמן רב, שבמהלכו מבוצע מחקר בשטח, עיבוד הנתונים, ניסוח תובנות ויצירת דוחות שנתיים.
במסמך זה מופנה הזרקור אל ניטור יונקים באמצעי חישה מרחוק ומתואר ההבדל בין המצאות יונקים בשטחי יער לעומת בשטחי חורש.
כך ניתן לקבל טעימה מעבודת המארג: שיטת העבודה, הנתונים המתקבלים, השאלות שעולות מהם והצורך בניטור לטווח ארוך כדי להבין האם הדפוסים שאותרו אלה הם חלק ממגמת שינוי כלשהי.

דו"ח מצב הטבע הוא דו"ח תקופתי שמתאר את המגמות בטבע בישראל באופן איכותי וכמותי. הדו"ח הנכוחי מספק תמונה ארצית של מצב השטחים הפתוחים נכון לשנת 2015, תוך התמקדות בשינויים בחורש הים תיכוני. הוא מהווה את החלק הראשון מהדו"ח המלא שיצא בשנת 2016.
הדו"ח פורסם ביולי 2015.

דו"ח סיכום לשנת 2014, שבוחן הישגי המארג בשנה זו ואת הפעילות שנעשתה השנה בתחומי הניטור היבשתי, הים התיכון, שירותי המערכת האקולוגית, מערכות מידע גיאוגרפיות וחישה מרחוק, מערכות מידע, נראות ופעילות בין לאומית.
הדו"ח פורסם במרץ 2015.

דו"ח זה סוקר את מצבם של בתי הגידול הלחים (נחלים, מעיינות, מלחות, ברכות חורף), שהם מהמאויימים בבתי הגידול בישראל, כחלק מסדרת הדו"חות על מצב הטבע. הדו"ח ממיין, מכמת ועורך את המידע הקיים על 500 אתרים נבחרים בחבל המדברי ובחבל הים תיכוני, מעריך את מצבם ומביא מסקנות והמלצות.
הדו"ח פורסם בספטמבר 2014.

דו"ח זה סוקר את הניטור הנעשה כיום בעמק החולה ומציע המלצות לעתיד, צעד ראשון בגיבוש תכנית ניטור ארוך-טווח לאזור כחלק מתכנית הניטור הלאומית. הדו"ח כולל פירוט של הפעילות האקלימית, הביולוגית והאנושית בעמק החולה, פעילות הניטור בשטח, סקירת ספרות והמלצות לניטור.
הדו"ח פורסם באפריל 2014.

בחוברת, המסכמת את שלב תכנון הפרויקט, ניתן למצוא מידע רב על גיבוש ועיצוב מרכיבים מרכזיים בפרויקט (מועצת הפרויקט, צוות המחברים, המסגרת הרעיונית), תיאור התמודדות ופתרון סוגיות מרכזיות שעלו במהלך שלב התכנון, ומידע רב נוסף.
החוברת תשמש את חברי המועצה להעלאת המודעות והצגת הפרויקט מול עמיתים לעבודה בגוף אותו הם מייצגים וגורמים נוספים.
הדו"ח פורסם במרץ 2014.
עמודים
- 1
- 2
- ›
- לעמוד האחרון »